DOLAR
34,8686
EURO
36,7151
ALTIN
3.029,13
BIST
10.097,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ordu
Yağmurlu
10°C
Ordu
10°C
Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
11°C
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
7°C
Cumartesi Çok Bulutlu
10°C
Pazar Yağmurlu
10°C

Artık Sonu Geldi! Kahverengi Kokarcaya Güle Güle!

Ordu’da kahverengi kokarcaya karşı mücadele kapsamında sahaya sürülen bir cihaz, özellikle fındıkta verimi düşüren bu zararlıya karşı ciddi anlamda etkili. İşte o cihaz…

Artık Sonu Geldi! Kahverengi Kokarcaya Güle Güle!

Ordu’nun Fatsa ilçesinde, Kahverengi Kokarca Zararlısı ile mücadele hız kesmeden devam ediyor. Fatsa Belediyesi tarafından mahalle muhtarlıklarına hibe edilen 120 adet ULV Cihazı ile (Ultra Low Wolume) kırsal mahallelerde evler, ahırlar, ambarlar ve serendiler Tarım Bakanlığı’ndan gönderilen ilaçlarla ilaçlanmaya başladı.

Fatsa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ebru Biçim Kahverengi Kokarca Zararlısı mücadelesi ile ilgili yapılan ilaçlama konusunda yaptığı açıklamada, “Belediye Başkanımız İbrahim Etem Kibar’ın talimatları ile birlikte 120 adet ULV cihazı aldık ve 89 mahallemize dağıttık. Tarım Bakanlığının desteğiyle verilen halk sağlığı ilaçlarımızı İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden alınan ekipman desteği ile muhtarlarımıza verdik, ekipler kurulmasını sağladık. Güneşli havalarda köyün içinde bulunan ambar, çatı, ev etrafı, odunluk gibi yerlerde ilaçlamaları yaparak kokarcanın kışlak mücadelesini devam ettiriyoruz. Kasımla aralık ayları bu mücadele için en uygun aylar.” dedi.

“İlaçlama Yapılırken Ahırdan Çıkarılan Hayvanlar 3-4 Saat Dışarıda Bekletilmeli”

Kokarca ile mücadelede kullanılan ilaçların sağlık bakanlığı tarafından onaylı olduğunu ifade eden Biçim, “Bunlar İlçe Sağlık Müdürlüğümüz tarafından verilen ekipmanlarla birlikte köylerde uygulanmaya başladı. Bu ilaçlama yapılırken evin içleri isteğe bağlı olarak yapılıyor ama bizim için en önemli olan yerler dışarıda bulunan ambar, kışlak, odunluk, kümes ve ahır gibi yerler. Hayvan sahipleri hayvanlarını kümesten çıkararak ilaçlama yapıp daha sonra akşam üzeri tekrardan hayvanları ahıra geri koymasında herhangi bir sakınca bulunmuyor. Ahırdan dışarı çıkarılan hayvanların en az 3-4 saat dışarıda kalmalarını tavsiye ediyoruz. Atılan bu biyosidal ilaçların güneşli havalarda ve su değmemek şartıyla 90 gün boyunca kalıcılığı var. Şuanda mücadelemiz devam ediyor.” şeklinde konuştu.

“Bu Cihazlar Daha Faydalı Olacak”

Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Mehmet İncekapı ve Saraytepe Mahallesi Muhtarı İsmail Ayyıldız Kokarca Zararlısı için yapılan ilaçlama ile ilgili Fatsa Kaymakamlığına, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’a, İlçe Tarım Müdürlüğü’ne ve Ziraat Odası’na teşekkür ederek, “Fındık bizim için çok önemli. Bu cihazla yapılan ilaçlamanın daha faydalı olacağını düşünüyoruz.” diye konuştular.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.