DOLAR
34,8665
EURO
36,6529
ALTIN
3.019,47
BIST
10.035,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ordu
Hafif Yağmurlu
10°C
Ordu
10°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
11°C
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
6°C
Cumartesi Çok Bulutlu
10°C
Pazar Yağmurlu
10°C

Ünye’de Safran Bitkisi Yetiştirme Hamlesi!

Ünye Ziraat Odası, fındık yetiştiriciliği dışında alternatif ürünler geliştirmek amacıyla safran bitkisi üzerinde deneme çalışmaları başlattı. Detaylar haberimizde..

Ünye’de Safran Bitkisi Yetiştirme Hamlesi!

Geçen yıl dikimi yapılan safranlar, bu yıl ilk çiçeklerini açtı ve ilk hasat gerçekleştirildi. Kırmızı altın olarak bilinen safran, bölge iklimi ile uyum sağladığı gözlemlendi. Bu gelişme, Ünye’deki çiftçilere yeni bir gelir kaynağı sunma potansiyeli taşıyor.

Safran yetiştiriciliği konusunda denemek isteyen çiftçiler için destek ve bilgilendirme çalışmaları devam edeceği belirtildi. Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, Ünye’de tarımın çeşitlendirilmesi ve sürdürülebilir üretimin teşvik edilmesi için çalışmalara devam edeceğini söyledi.

Safran Yetiştiriciliği Nedir?

Safran yetiştiriciliği, safran bitkisinin (Crocus sativus) fidelerinin ekilerek yetiştirilmesi sürecidir. Bu bitki, özellikle kuru ve sıcak iklimleri tercih eder. Safran, çiçeklerinin stigmasından (dişi organ) elde edilen değerli bir baharat olup, yoğun aroması ve renginden dolayı yüksek ekonomik değere sahiptir. Yetiştiricilik süreci, ekim, sulama, hasat ve kurutma aşamalarını içerir. Safran, genellikle çiçek açtığında, yani sonbaharda hasat edilir.

Editör:Alparslan Çelik

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.