Ünye HaberleriOrdu HaberleriTalip KocakoçÜnye Sosyal
DOLAR
34,1597
EURO
37,4398
ALTIN
2.890,64
BIST
8.964,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ordu
Çok Bulutlu
25°C
Ordu
25°C
Çok Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Çok Bulutlu
24°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
21°C
Pazar Hafif Yağmurlu
20°C

Eylül Ayının Açlık Sınırı Açıklandı!

Toplumun geniş kesimlerinin günlük yaşam mücadelesi giderek zorlaşmakta. Ücret artışlarının, aynı dönemdeki fiyat artışlarının gerisinde kalması, çalışanların yaşam koşullarını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Zorunlu harcamalar (kira, elektrik, ulaşım vb.) ailelerin bütçesinde gıda için yeterli pay ayırmalarını engelliyor. Detaylar haberimizde..

Eylül Ayının Açlık Sınırı Açıklandı!
1 Ekim 2024 11:39
12
A+
A-

Yaşama Maliyeti 25 Bin TL!

TÜRK-İŞ Konfederasyonu’nun Eylül 2024 verilerine göre, Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için aylık gıda harcaması (açlık sınırı) 19.830,73 TL olarak belirlenmişken, bu aile için gıda harcamasının yanı sıra giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık gibi zorunlu diğer harcamaların toplamı (yoksulluk sınırı) 64.595,21 TL’ye ulaştı. Bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ ise aylık 25.706,18 TL’ye yükseldi.

TÜRK-İŞ’in verilerine göre “mutfak enflasyonu” Eylül 2024 itibariyle şu şekilde gerçekleşti:

Dört kişilik bir ailenin gıda harcamasındaki artış, bir önceki aya göre %2,90,

Altı aylık değişim oranı %37,41,

Son on iki ay itibariyle değişim oranı %48,72,

Yıllık ortalama artış ise %71,23 olarak kaydedildi.

Bu veriler, ailelerin yaşam koşullarındaki zorlukları ve artan maliyetleri gözler önüne seriyor. Hükümet ve iş dünyası, bu durumu dikkate alarak çözüm arayışlarını hızlandırması gerekiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.