Ünye HaberleriOrdu HaberleriTalip KocakoçÜnye Sosyal
DOLAR
34,1597
EURO
37,4398
ALTIN
2.890,64
BIST
8.964,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ordu
Çok Bulutlu
25°C
Ordu
25°C
Çok Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Çok Bulutlu
24°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
21°C
Pazar Hafif Yağmurlu
20°C

Tavuk Hile İle Mi Pişiriliyor?

Sosyal medyada son günlerde viral olan bir video nedeniyle tüketicilerin tavuk etine olan güveni sarsılmaya başladı. Sizin için bu konuyu araştırarak haberimize taşıdık…

Tavuk Hile İle Mi Pişiriliyor?
1 Ekim 2024 13:26
16
A+
A-

GDO ve destekli gıdaların kullanımının yüksek olduğu bir besin sektöründe besleniyoruz. Tüketicilerin kırmızı etin hayalini bile kuramadığı fiyatların yüksek ivmelerde gezdiği bu günlerde tavuk etinde de bir hile olup olmayacağı vatandaşları şüpheye düşürdü.

Tavukların şırınga ile şişirilmesi, özellikle gıda sektöründe dikkat çeken bir konu olarak yer alıyor.

Peki, tavuklar neden şırınga ile şişirilir? işte detaylar..

  1. Neden Yapılır?: Tavukların şırınga ile şişirilmesi, genellikle daha fazla su, tuz ve aromatik maddeler ekleyerek ürünün ağırlığını artırmak ve lezzetini geliştirmek amacıyla yapılır. Bu, özellikle bazı işlenmiş tavuk ürünlerinde yaygındır.
  2. Etkinlik ve Maliyet: Bu yöntem, maliyetleri düşürmek için kullanılır çünkü şırıngayla eklenen sıvılar, etin gerçek ağırlığını artırarak daha fazla ürün satılmasına olanak tanır. Ancak bu, etin kalitesini ve besin değerini olumsuz etkileyebilir.
  3. Tüketici Bilgisi: Tüketicilerin şırınga ile şişirilmiş tavukları ayırt etmeleri zor olabilir. Ancak ambalaj üzerinde içerik bilgilerini kontrol ederek, ürünlerin içinde eklenmiş maddeler olup olmadığını öğrenebilirler.
  4. Sağlık Riskleri: Şırınga ile eklenen sıvılar, yüksek tuz içeriği veya koruyucu maddeler taşıyabilir. Bu da sağlıklı beslenme açısından sorunlar yaratabilir.
  5. Yasal Düzenlemeler: Bazı ülkelerde, bu tür uygulamalar sıkı bir şekilde denetlenmektedir. Ürün etiketlerinde, içeriğin şişirilip şişirilmediği hakkında bilgilere yer verilmesi zorunlu olabilir.

Bu konuda dikkatli olmak ve güvenilir kaynaklardan tavuk ürünleri satın almak, sağlıklı bir beslenme için büyük bir önem taşıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.