Ünye’de Ramazan’ın İlk Gününde Ünye’de Balık kaç TL? Hamsi, Mezgit, Tirsi iftar sofralarını süsleyecek
Ramazan ayının gelmesi ile birlikte insanlar iftar sofralarını süsleyecek farklı lezzetler aramaya başladı. Ünye’de bu lezzetlerden biri de balık oldu. İlçenin belirli noktalarında konuşlanan balık tezgahları müşterilerini bekliyor. Peki, Ünye’de balık kaç tl? Ramazan’da balık fiyatları ne kadar? İşte detaylar…

Ramazan’ın ilk günü ile birlikte Ünye ilçesinde balık tezgahları iftar sofralarını süsleyecek balıkları satmak üzere müşterilerini bekliyor. Peki, Ünye’de balık kaç tl oldu? Hamsi, Mezgit kaç lira? İşte Ünye‘de balık fiyatları?
Ünye’de Ramazan’ın İlk Günü Hamsi Kaç TL?
Ünye’de balık fiyatları merak ediliyor. 1 Mart 2025 itibariyle Ramazan sofralarında çeşitlilik görmek isteyen vatandaşların birçoğu tercihini balıktan yana kullanıyor. Ünye’de Ramazan’ın ilk gününde hamsi 100 TL’den müşteriye sunuluyor.
Ünye’de Balık Fiyatları 1 Mart 2025
Ünye’de 1 Mart 2025 günü tezgahlarda yer alan balık fiyatları şu şekilde:
Tirsi: 75 TL
Mezgit: 100 TL
Hamsi: 100 TL
Haberin Videosu:
Hamsi Tava Kızartma Nasıl Yapılır?
Hamsileri temizledikten sonra iyice yıkayalım ve suyunu süzelim.
Ardından uygun bir bir kaba koyarak tuz serpelim, elimizle karıştıralım.
Hamsileri, tabağa koyduğunuz mısır ununa güzelce bulayalım.
Tavaya sıvı yağı koyarak fırça yardımı ile her tarafına gelmesini sağlayalım.
Balıkları aynı yönde, sıkı bir şekilde dizerek daire oluşturalım ve tavamızı ocağa alarak yüksek ateşte 7-8 dakika pişmeye bırakalım. Balıklarınızı tavanıza göre tek seferde pişirebileceğiniz gibi 3 seferde porsiyonluk olarak da pişirebilirsiniz.
Balıkların alt kısmı kızardıktan sonra üzerine düz bir kapak kapatalım ve fazla yağını ayrı bir kaba süzdürelim.
Daha sonra balıklarımızın diğer yüzünü de çevirerek süzdürdüğümüz yağı tekrar üzerine gezdirelim ve kızarmaya bırakalım.
Balıklarımızın her iki yüzeyi kızardığında servis tabağına alalım. Afiyet olsun..

Tarif kaynak: https://www.nefisyemektarifleri.com/hamsi-tava-tarifi/
Haber: Saliha KURU